• Raskeste vei mellom Trondheim og Oslo

  Spar 45 minutter, drivstoff og miljø

  Oppdag nye aktiviteter og attraksjoner - og koselige steder å spise og overnatte!

   

  ATTRAKSJONER - FACEBOOKSIDEN VÅR

 • Attraksjoner langs veien

  45 minutter raskere og med mange skjulte skatter langs veien

  Ådalsbruk motormuseum

  Solgte huset og bygde motormuseum

  Museet er en BP-stasjon på Ådalsbruk restaurert tilbake til autentisk 60-tallsstil. Her finnes over 80 motorsykler, mopeder og scootere, rullerende bilutstilling på ca 40 veterankjøretøyer. Den eldste bilen er fra 1923.

   

  I tillegg har de landhandleri og håndverksgate med bl.a. urmaker, skomaker, tannlege og lege, televerksmuseum og stor modelljernbane. Retrokafé med plass til 50 personer. Sett på jukeboxen og spill kronespill før du koser deg med kaffe og vafler.

   

  www.bmuseum.no

  Munch-senteret på Klevfos industrimuseum

  Hva skrev Edvard til sin far?

  Under besøket her vil du helt sikkert la deg forbløffe over tilknytningen Edvard Munch hadde til sitt fødested Løten. Du får omvisning med i billettprisen, og antakelig ny kunnskap og nytt syns på Munchs liv - og lys.

  Her har du muligheten til å lytte til de brevene som Edvard Munch skrev til sin far og tante under besøkene på Løten, du kan lese korrespondanse mellom familien Munch og deres gode venner på Ådalsbruk og du kan eksperimentere med ansiktsfarger slik Munch selv gjorde.

  På utvalgte dager kan du også oppleve "Solen" i VR!

  Klevfos.no

  Klevfos Industrimuseum

  Et levende kulturminne på Ådalsbruk

   

  Tiden har stått stille i den gamle papir- og cellulosefabrikken på Ådalsbruk. Et levende kulturminne, der du lærer og opplever industri- og arbeiderhistorie. Omvisning inkludert i billetten, og mulighet for fellesbillett med Munchsenteret.

  Klevfos.no

  Løiten Brænderi

  Butikker, mat, underholdning og akevitthistorie i skjønn forening!

  I hjertet av Hedmark finner du et enestående hus med en rekke unike opplevelser i form av både teaterforestillinger, annen underholdning, omvisning, bespisning og spennende forretninger.

   

  Løiten Brænderi har eksistert siden 1855 og har en unik historie.

   

  www.lbr.no

  Scandic Elgstua

  Et naturlig førstevalg

  Scandic Elgstua er kjent for hjertevarm atmosfære, nydelig mat i Restaurant Jaktlaget og tradisjonsrike Elgstua Kafé. I 2015 ble de kåret til Norges beste hotell på Hotels.com, og frokosten deres er kåret til Hedmarks beste i 2014, 2015 og 2016. Hotellet har lekre gjesterom, treningsrom, lekeområde ute og inne, gratis parkering og wifi. Sammen med nærhet til byen, alle severdigheter og alt som skjer i Elverum gjør det Scandic Elgstua til et naturlig valg!

   

  www.scandichotels.no/elgstua

  FAVN Bar & Spiseri

  Spiseri som favner de fleste ganer!

   

  Med herlig lunsj, hjemmebakte kaker og middagsretter ønsker Favn å gi alle en utsøkt og variert matopplevelse. Take away. Lekker bar med spennende meny.

  Favn holder til i Elverum sentrum, Torghjørnet. Lundgaardsvegen 13

  FAVN Bar og Spiseri 

  Glomdalsmuseet

  Kulturhistorisk museum for Solør og Østerdalen med 92 hus

  Glomdalsmuseet er kulturhistorisk museum for Solør og Østerdalen. Museumsparken inneholder 92 hus fra dette området. Det flerkulturelle Hedmark er også et viktig tema museet jobber med. Siden 1997 har Glomdalsmuseet hatt nasjonalt ansvar for dokumentasjon av romanifolkets/taternes kultur og historie.

  Mulighet for fellesbillett Glomdalsmuseet/Skogmuseet.
   

  www.glomdalsmuseet.no

  Scandic Central

  Fullservicehotell med ideell beliggenhet i hjertet av Elverum

  Scandic Central ligger i hjertet av Elverum, i nærheten av byens shoppinggater og en kort spasertur fra Glomma og byens museum. En naturskjønn golfbane ligger få minutters kjøretur fra hotellet.

  I 2020 har hotellet stengt noen måneder p.g.a. Covid 19.

  Se deres hjemmeside for oppdatert informasjon!

   

  www.scandichotels.no/central

  Norsk Skogmuseum

  Opplevelser og kunnskap

  Norsk Skogmuseum har nasjonalt ansvar for utmarksnæringene jakt, fangst, fiske, skog, skogbruk og skogindustri. Museet har utsikt mot Glomma, sentralt i Elverum.

  Her finner dere et tilbud for hele familien, og musèet er ett av de største i Norge med over 100 000 besøkende årlig. Hvert år arrangeres De nordiske jakt- og fiskedager i august som en viktig møteplass for skog- og friluftsinteresserte. Mulighet for fellesbillett Skogmuseet/Glomdalsmuseet.

   

  www.skogmus.no

  Elverum kommune

  Elverum har hjerterom - en koselig småby med naturen tett på!

   

  Elverum har et aktivt by- og kulturliv, med restauranter, kafèer, musèer, gallerier, nisjebutikker og to store kjøpesentre. Samtidig er byen omgitt av vakker natur til helårsbruk. Enten du ønsker å fiske, sykle, padle, spille golf, gå på ski, plukke sopp eller bare nyte stillheten naturen byr på, er Elverum stedet for deg!

  Du slipper å stå i kø - både i byen og i skogen. Elverum huser også flere store arrangementer - som Grundsetmartn, De Nordiske Jakt- og Fiskedager og Festspillene i Elverum for å nevne noen.

   

  Velkommen til Elverum by!

  Les mer på kommunens hjemmeside

  Sorknes Golfklubb

  Golfperlen i Østerdalen​

  En vakker 18 hulls golfbane, hvor elven Skynna er en vesentlig del av de siste 9 hullene.

   

  www.sorknesgk.no

  Østerdalen Hotell

  Konferanser, sport og fritid!

   

  Et familievennlig hotell midt i hjertet av Hedmark. Hotellet kan tilby dobbeltrom, enkeltrom, leilighet eller suite - alt til gode priser. De samarbeider med Sorknes Golf, en 18-hulls skogsbane i gangavstand fra hotellet.

  Har du noe å feire? Østerdalen Hotell har god erfaring med planlegging og gjennomføring av arrangement - og rom, plass og en smakfull meny som ligger til rette for at dagen skal bli et godt minne.

   

  www.osterdalenhotell.no

  Norsk elgsenter

  Opplev levende elg på nært hold!

   

  Ved Norsk Elgsenter på Evenstad (Høgskolen i Innlandet) får du møte vår lille elgeflokk. Som besøkende får du mulighet til å gå en lærerik tur langs kunnskapsstien rundt elghegnet, klatre i fangstgropen, benytte deg av grillplassen og badestranda.

  I tillegg kan du bare hos oss sitte på prototypen til Storelgen!

  I 2020 har vi tilrettelagt en selvbetjeningsløsning der dere kan betale inngangsbilletten med Vipps. Deretter kan dere begi dere på elg-safari på egenhånd og i eget tempo.

  Ta med kikkert om du har, det er mange andre spennende dyr å se på langs stien!

   

  www.elgsenteret.com

  Gammelstu Stai Gårdshotell

  Rom, hytter og teltplasser

  Gammel tradisjonsgård med gårdshotell. Alle rom har egen atmosfære og eget bad, 2 av dem er familierom. Wifi og parkering er gratis. Vi har godkjent ladepunkt for el-biler, Tesla og andre. Kom og nyt vår deilige gårdsfrokost, få et annerledes opphold, og en berikelse til reisen i trivelige omgivelser

   

  www.gammelstu.no

  Trya Camping

  Hyggelig camping midt i Østerdalen!

  På Trønnes rett før Koppang finner du Trya camping med direkte avkjøring fra snarveien og egen nærbutikk. Campingen ligger et stenkast fra Glomma og har 13 hytter, plass til campingvogner m/strøm og god plass for telt.

  Alle hyttene har kokemulighet, kjøleskap, sommerdyner, puter, servise og kokekar. På plassen er det et servicebygg med 3 toaletter og oppvaskrom. I kjelleren (på baksiden av butikken) er det sanitæranlegg med 4 dusjer og toaletter. Ingen hytter har innlagt vann.

   

  www.trya-camping.com

  Koppang Camping og Hytteutleie

  For alle som liker å bo langs elva!

  Koppang Camping er en koselig familiecamping med god plass til campingvogner, bobiler og telt. I tillegg har vi 20 utleiehytter i ulike størrelser og standarder. 11 Hytter har innlagt varmt vann, dusj, servant og toalett. Campingen finnes kun 800 meter fra Riksvei 3 langs Fylkesvei 30 mot Koppang sentrum. Campingplassen ligger ved bredden av Glomma, Norges lengste elv. Den inviterer til mange fritidsaktiviteter, som padling og bading. Glomma er videre kjent som et eldorado for sportsfiskere.

   

  Vi gleder oss til å treffe deg på Koppang Camping!

   

  www.koppangcamping.no

  Nordstu Koppang Bruk

  Unn dere ferie på en herregård!

   

  Den historiske storgården Nordstu Koppang Bruk tilbyr overnatting med bevertning, selskaper og opplevelser i rause rom og herskapelige omgivelser. Stor-Elvdal kommune har fantastiske friluftsmuligheter - vandring, fiske, sykkel m.m. Ta kontakt med Ragnhild på ragnhild@nordstu.no eller 99 24 20 04 for nærmere avtale.

  All bestilling må skje på forhånd. Sommeren 2020 pusser vi opp, og planen er å ta imot gjester fra september 2020.

  Norsk Kultursenter

  En skjult skatt!

  Kunst og kulturformidling på Stor-Elvdal Hotell sitt område i Koppang sentrum.

  Her kan dere se landets best bevarte Barfrøstue samt andre historiske bygninger fra Østerdalen, og en betydelig kunstsamling fra historiske Norge og frem til 2006. Anlegget har et eget Fjord, Fjell og Reisemuseum og Museumsbibliotek med blant annet noen av landets betydeligste samlinger med bøker av Bjørnstjerne Bjørnson og Aasmund Olavsson Vinje.

   

  www.norsk-kultursenter.no

  Stor-Elvdal Hotell

  Hotell, kafè, pub, selskapslokaler, konferanse

  Midt i Koppang sentrum, tre minutters avstikker fra rv3, finner du Stor-Elvdal Hotell med café og pub.

  Tunet kafè serverer meget velsmakende mat laget fra bunnen av vår dyktige kokk med fokus på lokale råvarer.

  Nye Ladden Pub finner du i Østerdalsstua «Askeladden» ved siden av hovedbygningen. Sentralt i innredningen finner du et stort maleri av kunstneren Bjarne Melgaard. Norsk kunst og kultur og god mat står sentralt i driften for Stor-Elvdal Hotell.

  I to av bygningene finnes et museum og museumsbibliotek

   

  www.storelvdalhotell.no

  Veslastua overnatting

  Lei et eget lite hus ved Glomma!​

  Hvis du tar av til Koppang og kjører Atnaveien nordover vil du 4 kilometer fra Koppang finne et sjarmerende lite småbruk som du kan leie rimelig. Småbruket er totalrenovert og huset er innredet i nostalgisk landstil, og har alle fasiliteter og hele 8 gode sengeplasser. Kjempefint utgangspunkt for fiske i Glomma!

  Rimelig overnattingstilbud i landlige omgivelser, med fiske og friluftsmuligheter rett utenfor stuedøren.

   

  www.veslastua.no

  Joker Aasheim

  En koselig landhandel med godt utvalg, lokale varer og søndagsåpent!

   

  Velkommen til oss i Åkrestrømmen! Vi har det meste du trenger til din daglige handel. Savner du noe forsøker vi å skaffe det. Vi tilbyr spesialiteter fra flere lokale leverandører, som Femund fisk, hakk, flatbrød, blændsmør og Sveen egg. På vårt eget kjøkken lager vi blodklubb og kokost! Vi har søndagsåpent!

  Joker Aasheim 

  Øiseth Hotell

  Et selvfølgelig møtested

  Det tradisjonsrike hotellet på Åkrestrømmen har nå fått tilbake sitt opprinnelige navn. Beliggenheten i gangavstand til den kjente ørretelva Mistra og dreggefiske i Storsjøen, samt kort avstand til Renåfjellet alpinsenter, gjør dette til et eldorado for friluftsfolk i alle aldre!

  Kafèen tilbyr middag, lunsj, kaffe og noe å bite ti, og er åpen hver dag. Alle er hjertelig velkomne!

  oiseth-hotell.no

  Renåfjellet Hytte- og Alpinsenter

  Alpinanlegg med 310 hytter

  Hvis du tar av østover fra Rena eller Koppang kommer du til Rendalen. Like ved Åkrestrømmen finner du Renåfjellet.

  På Renåfjellet finner du et flott alpinanlegg. Vedlikehold av infrastruktur og drift av alpinanlegg med to heiser og fire nedfarter. Vi har også skitrekk for barna!

  Det er satt opp 310 hytter og ca 350 ferdig regulerte tomter. Her kan du bygge din drømmehytte!

   

  www.renaafjellet.no

  Pargasbua

  Bruktsalg, antique, kuriosa mm​

  Du finner oss på Hornset langs fv 30 i Rendalen. Vi driver med bruktsalg av antikviteter, retor, glass, porselen, keramikk, verktøy og mye annet.

  I tillegg selger vi klær for Anne Karen Hagen Kjølhammer - kjoler og barnekjoler - hver eneste en helt spesiell, kun èn av hver!

  facebook.com/pargasbua

  Storelgen på Bjøråa Rasteplass

  Over 10 meter høy!

   

  Vil ungene se verdens største elg? På Bjøråa rasteplass nord for Koppang står den og skinner - 10 meter høy oh 12 meter lang!Kunstner Linda Bakke står bak både elggevirene og den enorme elgskulpturen. Den skal skjerpe trafikantenes oppmerksomhet, slik at reiseopplevelsen økes og ulykkene reduserer langs rv3 oppover Østerdalen. Informasjon for Stor_Elvdal og Rondanevegen.

   

  www.storelgen.no

  Skjerdingen Fjellhotell

  Et rom i fjellheimen - hytter, feriehus, båt- og sykkelutleie!

   

  Ligger i en levende setergrend på Ringebufjellet mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen, 19 km fra Atna. Området byr på elver, fjell og dalfører og en fantastisk utsikt over den norske fjellheimen. I sommersesongen tilbyr vi overnatting og à la carte. Vår kokk sørger for god, hjemmelaget mat!

  skjerdingen.no 

  Glopheim Kafé

  Tilbake til 50-tallet

  Ei knapp mil nord for den store elgen på Bjøråa rasteplass kan du ta til høyre og krysse ei bru for å komme til Atna og Glopheim Kafé. Der formidler de 50-tallskultur gjennom drift av Norges best bevarte kafe fra epoken.

   

  www.facebook.com/Glopheim/

  Hanestad Vertshus

  Populært vertshus midt på ruta

  Når du har kjørt 23 mil fra Trondheim og har 26 mil igjen til Oslo kan det være godt med en skikkelig rast. Med sin plassering har dette spisestedet blitt et stamsted for mange, spesielt for sjåfører av tungtransport. De byr på 90 sitteplasser og god, norsk mat.

   

  www.facebook.com/HanestadVertshus/

  Camp Bjøntegaard

  Sommerleir hvert år siden 1946

  Leiren er i sommerukene fullpakket med barn og unge, og hver sommer siden 1946 har vi skapt utallige sommerminner.
   
  Resten av året kan du finne rimelig overnatting og kanskje få tilbake den gode følelsen fra da du selv var på feriekoloni som liten. Tett på naturen i landlige omgivelser og med Glomma som nærmeste nabo.
   
  www.sommerleir.no

  Jutulhogget

  Nord-Europas nest største canyon

  Nord-Europas nest største canyon kan nås fra Rendalen og Alvdal. Enkel adkomst og spennende å besøke!

  I følge sagnet ble Jutulhogget slik: «En gang for lenge siden ville Rendalsjutulen grave ei vassrenne over til Glomma for å få mer vann til kvernene sine. To ganger hogg han så det sang i berget i vest, men renna ble skeiv og ikke så lang og djup som han hadde satt seg fore. Da han skulle hogge for tredje gang, våknet Glåmajutulen av bråket. I sinne kastet han øksa si mot Rendalsjutulen og traff ham midt i skallen så han falt død om. Slik ble Jutulhogget i Rendalen til.»

   

  Les mer på Rendalen kommunes nettsider

  Søberg Gård

  Gårdshandel med lys og lokalmat i Alvdal

   

  Et lite stykke (4,5 kilometer) etter at du har passert Alvdal på vei nordover finner du Søberg gård på venstre side av veien. De har gårdshandel med lys og lokalmat i det gamle sauefjøset. Sommercafè med gode smaker av lokale råvarer.

  Åpent alle dager i sommersesongen. Resten av året, vanlige åpningstider.

   

  www.soberggard.no

  Destinasjon Savalen

  45 år med tradisjon, trivsel og særpreg

  Gjennom 45 år har familien Hektoen utviklet den gamle Savalen Turisthytte til et moderne og attraktivt fjelhotell i naturskjønne og idylliske omgivelser på Savalen i Nord-Østerdal. 700 meter over havet, 190 km fra Trondheim, 218 km fra Hamar, 330 km fra Oslo og 281 km fra Molde ligger Savalen sentralt plassert og godt tilgjengelig fra både nord, sør, vest og øst.

   

  www.savalen.no

  Savalen Hestesenter

  Til hverdag og fest - bruker vi hest!

  Savalen Hestesenter ligger idyllisk til i friluftsområdet Savalen i Tynset, langt unna by og trafikk. Vi tilbyr aktiviteter på og med hest, enten du skal ha firmafest, romantisk tur, eller på rideleir. Vi frakter varer i naturen der ingen andre kommer til og trekker frem vår stasvogn når brudepar skal fraktes til og fra alters.

   

  I tillegg til dette har vi tre soverom og to anneks med totalt 14 sengeplasser.

   

  www.hestesenter.no

  Tynset Rom & Camping

  Rom, hytter, bobilplasser, caravanplasser og teltplasser

  Tynset Rom & Camping er en ypperlig base for jakt og fiske i Nord-Østerdal. Turmulighetene er flotte sommer som vinter. Vi har god plass til i alt 25 bobiler/campingvogner/telt, alle med strøm. Vårt hytte/B&B-anlegg består av 17 hytter og 10 Bed & Breakfast-rom. Resepsjon er tilgjengelig fra 08.00 – 23.00 alle dager.

   

  www.tynsetcamping.no

  Musea i Nord-Østerdalen

  Musèer og museumsanlegg i seks kommuner!

   

  - avstikkere fra rv3 verdt en reie i seg selv! Se verdensarven, besøk den levende museumsgarden, møt Jacob Breda Bulls verden, lær om gruvesamfunnet, og nyt historiske omgivelser i museumsparken eller på ett av våre mange tun.

  Velkommen!

  museainordosterdalen.no

   

   

  Kvikne Fjellpark

  Et rom i fjellheimen - hytter, feriehus, båt- og sykkelutleie!

   

  Et friluftsparadis for deg som er glad i natur. Vi ligger på en fjellgård 700 m.o.h. i idylliske omgivelser, 13 mil fra Trondheim og 3,5 mil fra Tynset - rett ved rv 3!

  Vi tilbyr overnatting i hus og hytter, og opplevelser av mange slag. Velkommen!

  Kviknefjellpark.no 

 • Kart

  Oversiktskart over alle våre medlemsbedrifter og noen viktige attraksjoner underveis!

 • Takk for starthjelpen!

  Forprosjektet som førte til etablering av denne foreningen ble finansiert av regionale utviklingsmidler fra Hedmark fylkeskommune.